Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1983 yılında o zamanki kasabamızdaki diğer iki okulun yetersizliği ve kasabanın yerleşim konumu itibariyle üçüncü bir okulun yapılması gereği hasıl olmuş ve Bahçelievler Mahallesi´nde bir arsa belirlenerek vatandaşların bağışları neticesinde vatandaş-devlet işbirliği ile okulun inşaatına başlanmıştır. 1983 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayan okulumuz o zaman ismini mahallemizden alarak Bahçelievler İlkokulu olmuştur. Okulumuz başlangıçta 5 derslik ve bir idari oda ile öğretmenler odası olarak yapılmış ancak zamanla ihtiyaca cevap vermediği için batı-güney cephesine iki derslik ilave edilerek biri ana sınıfı diğeri de ikinci bir sınıf olarak hizmete girmiştir. Okulumuzun ismi daha sonra vatanı görevini yaparken şehit düşen Halim Altay´a verilmiş olup 1992 tarihinde Valilik tarafından ŞEHİT HALİM ALTAY İLKOKULU olmuştur. Okulumuz 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında ilköğretim olmuştur. Bundan sonra yine vatandaş devlet işbirliği ile doğu cephesine okula bitişik olarak 3 oda zemin kat olmak üzere 6 derslik ilave edilmiştir. Öğrencilerimizi çağın şartlarına göre yetiştirebilmek, onları teknolojinin nimetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla kendi imkanlarımızla Bilgisayar sınıfına kavuşturduk. Okulumuz başlangıçta sobalı olup 2003 yılında zamanın Belediye Başkanının gayretleri, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün büyük katkıları, idare ve tüm arkadaşlarımızın olağanüstü gayretleri sonucu kalorifere kavuşmuştur. Okulumuzun öğrenim şekli normal öğretim olup 8 derslik,  2 idari oda, 1 öğretmenler odası, Okulumuzun Müdürü  Mahmut DURAK'tır.

25.10.2013 969